DünyaManşet

Yeni “Süper güç” mü

Rusya’dan iki ülkeye daha uyarı geldi. Rusya, Dış işleri Bakanı sözcüsü, NATO’ya katılırsanız askeri sonuçları olur dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılması durumunda bunun askeri sonuçları olacağını söyledi.

NATO’ya katılmak isteyen Ukrayna’yı işgal harekatına başlayan Rusya, Ukrayna’dan sonra İsveç ve Finlandiya’ya da uyarı yolladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılmasının ciddi sonuçları olacağını söyledi.

Zaharova düzenlediği basın toplantısında, “Finlandiya ve İsveç’in öncelikle bir askeri blok olan NATO’ya katılımı, ülkemizin yanıt vermesini gerektirecek ciddi siyasi-askeri sonuçlara yol açacaktır.” İfadelerini kullandı.

Zaharova, ülkelerin güvenliklerinin başka ülkelerin güvenliğini ihlal ederek inşa edilmemesi gerektiğini söyledi.

Zaharova’nın açıklamasının ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabı da bir açıklama yayınlayarak, “Finlandiya’nın NATO’ya kabul edilmesinin ciddi askeri ve politik sonuçları olur” dedi.

Moskova’dan yapılan açıklamalar, Finlandiya Başbakanı’nın ülkesinin NATO’ya üye olmaya hazır olduğunu söylemesinin ardından gerçekleşti.

Bir yanıt yazın