KıbrısManşetYaşam

Yenidoğan Bebek Nasıl Yıkanır?

Yenidoğan Bebek Ne Zaman Yıkanır? Özellikle yaz günlerinde yenidoğan bebeğinizin sık sık yıkanması gerektiğini düşünebilirsiniz ama bebeğinizin ilk banyosu içi biraz beklemeniz gerekebilir.

Yenidoğan bebeğin göbek kordonu düşmeden önce banyo yaptırılmaması gerekir; çünkü göbek kordonu nedeniyle bebek mikrop kapabilir. Göbek kordonu düştükten (ortalama 10 gün) 1 gün sonra, bebeğiniz ilk banyosunu yapmaya hazırdır. Bu süreçte bebeğinizi silerek temizleyebilirsiniz. (Hastanelerde hemşireler tarafından da sıklıkla uygulanan bu yöntemin detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.) Bebeğinizin gerekli temizliği hastanede yapıldığı için, yeni bir silme işlemi için 8-12 saat beklemenizin tavsiye edildiğini de ayrıca belirtmek isteriz.

Yenidoğan Bebeği Silerek Temizlemek Yenidoğan bebeğinizi silerek temizliyor dahi olsanız, bu anları bebeğinizin su ve banyo ile tanışması olarak düşünmeniz ve onu korkutmamaya özen göstermeniz önemlidir; çünkü bebekler ilk 3 ay süresince tüm dış uyaranlara karşı çok hassastırlar ve suyla olan kötü bir deneyim tüm bebeklik dönemi boyunca devam eden duş alışkanlıklarını etkileyebilir.

Yenidoğan bebeğinizi silerek temizlemeden önce tok olmasına özen göstermelisiniz. Ayrıca, beslenme saatinin üzerinden yaklaşık 1 saat geçmiş olması gerekir. Böylece, bebeğinizin banyo esnasında kusmasını ve kötü bir deneyim edinmesini engelleyebilirsiniz. Bebeğinizi silerek yıkayacak dahi olsanız, suyun ortalama 36 oda sıcaklığının ise 25 derece olması gerekir. Bebeğinizi su ve oda sıcaklığını ayarladıktan sonra hazırlarsanız, bebeğinizin üşütme ihtimali de ortadan kalkar. Suya batırılmış yumuşak bir havlu ya da pamuk ile bebeğinizin yüzünü ve kulaklarını silerek işe başlayabilir. Daha sonra vücudunu silme işlemine geçebilirsiniz. Bebeğinizi silerken göbek kordonuna su değmemesine dikkat etmeli, gerekiyorsa o alanı silmeden geçmelisiniz. Ayrıca, bebeğinizi silerek temizliyorsanız herhangi bir bebek bakım ürünü kullanmamanız tavsiye edilir. Bu nedenle, özenle seçtiğiniz bebek şampuanlarını kullanmak için biraz daha beklemeniz gerekebilir.

Bir yanıt yazın