Kıbrıs

Yenilenebilir enerjinin sürdürülebilirliği önceliğimiz – Zımba Haber

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği ile Yeşil Yakalı Kadınlar Derneği işbirliğinde düzenlenen “Sürdürülebilir Enerjide Kadın Gücü” konulu forum Girne Acapulco Resort Otel’de yapıldı…

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, sürdürülebilir enerji kaynaklarının etkili şekilde kullanılarak, gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir dünya bırakılması gerektiğini vurguladı.

Yeşil Yakalı Kadınlar Derneği Başkanı Sedef Budak da yenilenebilir enerji konusunda Türkiye ‘da yapılan çalışmalar ve veriler hakkında bilgi verdi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu da Filistin’de dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşandığına işaret etti ve Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin geçici 10’uncu maddenin kaldırılması konusunu gündeme getirmesini eleştirdi.

Amcaoğlu, Türkiye’nin Garantörlüğü olmasaydı Kıbrıs Türkü’nün neler yaşayabileceğinin Filistin’e bakılarak görülebileceğini söyledi.

Yenilenebilir Enerjinin Sürdürülebilirliğinin bakanlığın önceliklerinden olduğunu dile getiren Amcaoğlu, turizm, eğitim, sağlık ve ekonomide sürdürülebilirliğin, enerjinin sürdürülebilirliğine bağlı olduğunu vurguladı.

Göreve gelir gelmez enerji yatırımlarında altyapı, mevzuat ve planlamaları tamamlamak için çalışma başlattıklarını belirten Amcaoğlu, bu konuda hayata geçirilecek düzenlemeleri paylaştı.

Türkiye’nin desteğiyle KKTC’yi yeşil ülke olarak şekillendirmeye yönelik çalışmaların başladığını söyleyen Amcaoğlu, Türkiye’den kabloyla elektrik getirilmesi yönündeki projenin 5 yılda tamamlanmasının amaçlandığını, bununla birlikte ,sürdürülebilir enerji konusunun da hayat bulacağını kaydetti.Açılış konuşmalarının ardından sunumlara geçildi.BRT

Bir yanıt yazın