Türkiye

Yıkılan binaların müteahhit ve mühendisleri sırayla tutuklanıyor

Türkiye’de Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman’da yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olduğu belirlenen Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş, İstanbul’da gözaltına alındı.

İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü ekipleri, Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde yapılan kimlik kontrolleri sırasında bir ihbar üzerine Yavuz Karakuş ve eşi Sevilay Karakuş’un Gürcistan’a gitmek üzere olduklarını belirledi.

Gözaltına alınan ve üzerlerinde 16 bin dolar ile 20 bin lira ele geçirilen iki kişi, işlemleri yapılmak üzere Havalimanı Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan, dün İstanbul’da yakalanan, Gaziantep’te yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi’nin müteahhidi Mehmet Ertan Akay ile yine Gaziantep’te yıkılan Bahar Apartmanı’nın müteahhidi İbrahim Mustafa Uncuoğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından Gaziantep’e gönderildi.

Öte yandan Gaziantep’te depremde yıkılan Pamukoğlu Sitesi’nin fenni mesulü olan inşaat mühendisi Afyonkarahisar’da gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, inşaat mühendisi hakkında, ilk incelemelerde beton kalitesinin çok düşük olduğunun tespit edilmesi üzerine yakalama kararı çıkardı.

Mühendisin, emniyetteki işlemlerinin ardından soruşturmanın yürütüldüğü Gaziantep’e gönderileceği öğrenildi.

 

Bir yanıt yazın