Kıbrıs

Ziya Rızkı, ölümünün 29. yıl dönümünde törenlerle anıldı – Zımba Haber

Ziya Rızkı, ölümünün 29’uncu yıl dönümünde törenlerle anıldı.

Rızkı için 09.30’da Girne’deki büstü önünde ardından, Karaoğlanoğlu Mezarlığındaki kabri başında anma töreni düzenlendi..

Ziya Rızkı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı CTP Girne Milletvekili Doktor Ceyhun Birinci, merhum Ziya Rızkı’nın, yaşamı boyunca, Kıbrıs Türk Toplumuna hizmetlerde bulunan , hayatını halkına adamış bir lider olduğunu söyledi.

Vakıf Olarak , Ziya Rızkı’nın anısını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Birinci, Ziya Rızkı’nın hizmetleri ve hayatının Kıbrıs Tarihi kitaplarına girmesi için çalışma yaptıklarını kaydetti.

Rızkı’nın toplumun çıkarını üstün tutan dürüst, adaletli , ilkelerinden asla taviz vermeyen ve halk arasında “Ziya Baba” olarak anılan bir lider olduğunu belirten Birinci, Rızkı’nın, üsler bölgesinde toplanan on binlerce insanın Kuzeye geçmesini sağladığını anımsattı.

Dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise, Ziya Rızkı’nın bilinen özelliklerinini dışında ayrıca kültür sanat yönüde bulunduğunu anımsattı.

Ziya Rızkı’nın Türkiye Cumhuriyetinin , gelişmeye başladığı 1940’lı yıllarda, kadına toplumda layık olduğu yeri veren , eşi Letafet Hanımla Limasolda kültür sanat faaliyetlerinde bulunan bir kişilik olduğunu anımsatan Akıncı, onun , Atatürk’ün devrim ve ilkelerini içselleştiren Kıbrıslı Türklerin bir lideri olduğunu kaydetti.

Akıncı, Rızkı’nın , ideallerinin yaşatılarak geleceğe aktarılarak böyle bir toplumn oluşturulması halinde, ruhunun şad olacağını belirtti.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, kendisinin de Ziya Rızkı’nınyolu olan sosyal adalet yolunda hareket ettiğini ifade etti.

Şenkul Ülkede maddi ve kişisel menfaatlerin her şeyin önüne geçtiği bir süreç yaşandığını bu anlamda Ziya Rızkının ve onun ideal ve fikirlerinin daha da ön plana çıkarılması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirtti.

TDP Genel Sekreteri Ersen Sururi, de Rızkı’nın, öğretileri ışığında yürümeye devam edeceklerini söyledi.

Sururi, Rızkı’nın verdiği mücadele ve öğretilerinin gelecek nesillere aktarılmasının bir görev olduğunu da vurguladı.

Konuşmaların ardından anma töreni sona erdi.

brt

Bir yanıt yazın