Kıbrıs

Arıklı: Ercan Havalimanı’nda bir ay içerisinde herhangi bir sıkıntı kalmayacak

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Ercan Havalimanı yeni terminal alanına ilişkin son gelişmeleri BRT Ana Haber’e değerlendirdi.Bakan Arıklı “Ercan’da asayiş berkemal, herhangi bir aksilik yok” dedi.

Arıklı “Dün kopan fiber hat tamir edildi. Meteoroloji cihazı devreye girdi. Şu anda uçuşlar Sivil Havacılık Dairesi’nin istediği doğrultusunda bazen birinci pistten, bazen ikinci pistten yapılabiliyor. Herhangi bir sıkıntı yok” dedi.

Bakan Arıklı, yeni havalimanında bu tip sıkıntıların yaşanabileceğini çok önceden öngördüklerini de ifade ederek, “küçük sıkıntılar yine yaşanabilir” şekillinde konuştuArıklı, “bu tip küçük sıkıntılar önümüzdeki günlerde de olabilir. Her nekadar birileri Ercan’daki en küçük sıkıntıyı büyüterek lanse etmeye, toplumun moralini bozmaya çalışıyorlarsa da , artık biz bunlara alıştık, dediğim gibi biz işimize bakıyoruz” dedi.

Ercan havalimanındaki teknik eksikliklerin ilgili firma aracılığıyla peyderpey giderildiğini ifade eden Bakan Arıklı, elektrik konusu ile ilgili Ercan havalimanında teknik danışmanların katımlıyla bir toplantı yapıldığını kaydetti.

Arıklı, “Elektrikteki sıkıntıları görüştük , orada 8 tane devasa orta gerilim jeneratörü var. Bunların senkronizasyonu yapılması gerekiyor. O da 10 günlük bir süre içerisinde yapılacak. Dolayısıyla bize verilen bilgi ve söz, en geç bir ay içerisinde Ercan havalimanında her hangi bir sıkıntı kalmayacağı yönünde.

Onun dışında bir tek Meteoroloji cihazı kalıyor ki, biz birinci ve ikinci pisti çok rahat kullanabiliyoruz. İkinci piste yani yeni pistte geçici mobil meteoroloji cihazlar çalışıyor. Birinci pistti, zaten istediğimiz anda kullanabiliyoruz. Onun için herhangi bir sıkıntımız yok. Birkaç gün içerisinde de diğer teknik sıkıntıların büyük ölçüde giderileceğini umut ediyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın