Kıbrıs

“Winds Of Rotary Konseri”  Girne’de gerçekleştirildi

Dünyanın çeşitli ülkelerinden müzisyenlerin sahne aldığı  ‘Winds of Rotary Konseri’  Girne Amfi Tiyatro’da  yer aldı.,

Konser, BRT’nin 60’ıncı Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında tüm dünyaya canlı olarak aktarıldı.

SOS Çocuk Köyü ve Kıbrıs Türk Ortopedik Engelliler Derneği yararına gerçekleşen organizasyon, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Sanatçı Turgay Hilmi yapımcılığında, Girne Kenti ve Almanya’nın Georgensgmünd Eyaleti kültürel işbirliği kapsamında gerçekleşen konser, Girne Belediyesi, Girne Kozmopolitan Rotary Kulübü ve Roth Kaymakamlığı destekleri, BRT ve Genç TV medya sponsorluğunda ve sponsor kuruluşların katkılarıyla hayat buldu.

Konserde, Almanya’dan Symphonic Wind Orchestra Georgensmünd, Alman Rotary Korosu, Kuzey Kıbrıs’tan Vox Africa Korosu, Kıbrıs Sanat Sanatçıları , solistler, Gözlem Özdeğirmenci, Eser Öktem, Zübeyde Yıldız ve Nice Kabeya’nın sahne aldı.

Şefliğini, Turgay Hilmi, Elke Völker ve Jens Lohmüller’in paylaştığı konserde, Bach, Beethoven. Morricone , Andrew Webber ‘in eserlerinin seslendirildi.

Etkinlikte, konserin gerçekleşmesine katkı koyan sponsorlara, konser şef ve solistlerine teşekkür  plaketleri ve anı objeleri sunuldu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar burada yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs’ın Almanya’daki fahri Konsolosu ve organizasyonun yapımcısı olan sanatçı Turgay Hilmi’ye, ülke sanatına ve tanıtımına yaptığı katkılar için teşekkürlerini sundu.

Uygulanan siyasi ambargolara rağmen, KKTC’nin birçok yabancı sanatçıyı ağırladığını ve birçok başarılı Kıbrıslı Türk sanatçının da yurtdışında sahne alarak ülkelerini temsil ettiğini kaydeden Tatar, konsere için KKTC’ye gelen tüm sanatçılara teşekkür etti.

Almanya Roth Bölgesi Kaymakamı Ben Schwarz da, organizasyonun bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Sanatçı Turgay Hilmi’ye , Alman Devlerinin bir sanatçısı olarak yaptığı çalışmalar ve KKTC ile Almanya arasında kurduğu kültürel bağlar nedeniyle teşekkürlerini sundu.

Ben Schwarz, konuşmasının sonunda   Sanatçı Turgay Hilmi’ye şeref nişanı takdim etti.

Konserin finali, Kamran Aziz’in “Kıbrısım” şarkısıyla yapıldı. Şarkıyı sahnedeki sanatçılarla, konseri izlemeye gelen sanatseverler birlikte seslendirdi.

BRT

Bir yanıt yazın