Kıbrıs

Başbakan Üstel:İlk Evim Konut Kredisi’ne ilişkin müracaatlar alınıyor

Başbakan Ünal Üstel, katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Üstel, ‘E-Vize Otomasyon Sistemi’nin Eylül ayında devreye gireceğini belirterek, üçüncü dünya ülkelerinden adaya gelen ve suç işleyen şahısların deport edildiğinin altını çizdi.

‘İlk Evim Konut Kredisi’ne ilişkin açıklamalarda da bulunab Başbakan Üstel, , bankaların müracaatları kabul etmeye başladığını dile getirdi, paketin şartlarını aktardı.

Üstel, “Kredinin miktarı 1 milyon 200 bin TL’ydi. Kredi faizi aylık 1, yıllık ise 12 olmak üzere 10 yıl vadelidir. Bütün vergilerden muaf olunacak. Paketi açıkladığımız günden bu yana dövizde yaşanan dalgalanma nedeniyle yüzde 30’luk bir açıklık oldu. İsteyen gençlerimize 1 milyon 800 bin TL – 1 milyon 900 bin TL’ye kadar bu krediyi sağlayacağız. Merkez Bankası henüz çalışmayı bitirmedi ancak 10 yıllık süreyi de zorlayacağız” dedi.

Sosyal Konut projelerine ilişkin de Üstel, “Sosyal konut projelerimizin nerede başlayacağını 15-20 gün içerisinde açıklayacağız. 6 ilçemizde sosyal konut projesini başlatıyoruz. Kırsal kesim arsalarının yüzde 40’ının altyapısı tamam, bir kısmı için ihaleye çıkılıyor” dedi.

Turizm konusunda da açıklamalarda bulunan Başbakan Üstel, yaklaşık 26 bin civarında olan yatak kapasitesinin 50 bine çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi, turizmin ülke ekonomisindeki yerine dikkat çekti…

Başbakan Üstel, sosyal yardım maaşı konusunu da yeniden masaya yatırdıklarını aktararak, yılda bir kez verilen hayat pahalılığını ikiye çıkardıklarını hatırlattı, yüzde 33’ün üzerinde bir artış yapmak istediklerini dile getirdi.

Başbakan Üstel, limanların ülkenin vitrini olduğunu da vurgulayarak, “2011 yılından beri gündemde olan havalimanımızı istediğimiz bir noktaya getirdik. Limanlarımızı da ele alarak, iyileştireceğiz. Çünkü, limanlarımız bizim vitrinimizdir” dedi.

Olası bir doğal afete karşı devlet konutları ile okulların tarama çalışmalarının tamamlandığını da anımsatan Başbakan Üstel, konutlara geçildiğini söyledi.

Üstel, Müteahhitler Birliği ile protokol imzaladıklarına işaret ederek, depreme dayanıklı olmayan okulların yeniden inşa edileceğini, güçlendirilmesi gerekenleri ise güçlendireceklerini aktardı, “Tüm hazırlıklar tamam, önümüzdeki günlerde başlayacağız” dedi.

Bir yanıt yazın