Kıbrıs

Halk Vakfı Yaşlılar Sitesi’nin tadilatında sona gelindi

Kamuoyu vicdanını rahatsız eden görüntülerle gündeme gelerek boşaltılan ve tadilata başlanan Halk Vakfı Yaşlılar Sitesi’ndeki çalışmalar tamamlanmak üzere…

İki hayırsever iş insanı tarafından tadilatı yapılan siteyi ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, söz konusu sitede hoş olmayan olayların yaşandığını anımsatarak, sitenin tadilatını yapan hayırsever iş insanlarının bu süreçte yalnız bırakıldığını kaydetti.

Bakan Taçoy; “bu işle ilgili bir çalışma başlattılar ancak yalnız kaldılar, ilgili bulamadılar veya gelip de bu işi takip edecek olan olmadı” diyerek sitenin en kısa sürede bitmesi yönünde ilgili iş insanlarının kendilerinden yardım talep ettiğini kaydetti.

Yardımı yapabilmek ve siteyi en kısa sürede hizmete açmak için ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getiren Bakan Taçoy, ülkedeki sosyal hizmet binalarında eksiklikler bulunduğunu belirtti.

Halk Vakfı Yaşlılar Sitesinde neler yapıla bilineceğini hükümet nezdinde tartışmaya açtıklarını söyleyen Bakan Taçoy, “bugünden itibaren burada eksik kalan ve tamamlanması gelen işleri tamamlama arzusundayız” dedi.

Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu’nun şahıs olarak sitenin tadilatına büyük katkı koyduğunu ifade eden Bakan Taçoy, yine aynı şekilde China Pazar direktörü Mazhar Choydhry’nin de önemli katkılar yaptığını söyledi, katkılardan dolayı teşekkür etti.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Müdür Yardımcısı Mehmet Güneş de bu aşamada tüm paydaşlarla işbirliği içerisinde sürecin tamamlanması için çalışacaklarını kaydetti…

Kamtek Direktörü Ali Kamacıoğlu da yaklaşık bir buçuk yıla yakın bir süredir tadilat işlerini yürüttüklerini anımsatarak, süreçte çok yalnız kaldıklarını söyledi.

China Pazar Direktörü Mazhar Choydhry de söz konusu tadilatı iki aile olarak yürüttüklerini söyleyerek, yaşlılar konusunda çok hassas olduklarını ve ellerinden gelen katkıyı yapmaya çalıştıklarını anlattı.

Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Hatice Jenkins ise yoksul ve kimsesiz yaşlıların barınak ihtiyaçlarının giderilmesinin önemine değindi.BRT

Bir yanıt yazın