EkonomiManşet

Bu meslekleri yapana para su gibi akıyor!

Çeşitli sektörlerdeki sayısız fırsat ve kapsam, iş kovalayanların en iyisini aramasına imkan sağlıyor. Bu doğrultuda da devreye normal olarak en çok kazanç sağlanan alternatifler giriyor.

Öyle ki herkes daha yüksek gelir elde edebileceği işleri araştırarak ona yöneliyor. Peki, en çok kazandıran meslekler hangileri? Yüksek kazanç için hangi mesleklere yönelmek gerekiyor? İşte o soruların yanıtı… EN ÇOK KAZANDIRAN MESLEKLER CEO Bu meslek, güçlü liderlik özellikleri ve kuvvetli bir iletişim gerektiriyor. Öyle ki bir CEO, şirketin bütün operasyonlarını sürdürmekten sorumlu olan kişidir. Şirketin genel çalışmalarını yöneten CEO’lara; tanınmış şirketlerde 310.000 doları bulan ödeme yapılırken, deneyim sahibi olanların maaşı ise 595.700 ile 1.015.900 dolar arasında değişmektedir. YATIRIM BANKACISI Pandemiden sonra ekonomi, yatırım bankacılığı alanındaki gelişmenin kanıtıdır. Rekabetçi maaşlar ile istikrarlı büyüme vaadi başlıca cazibe merkezleri olmuştur. Menkul kıymetler, emtia ve finansal hizmetler alanındaki işlerin 2014 ile 2024 yılların arasında yüzde 10’luk bir artış göstermesi bekleniyor. Yatırım bankacılarının ortalama maaşları ise 209,000 dolardır.

VERİ BİLİMCİ Talepte devamlı olarak yaşanan artışa bakıldığında, veri biliminin dünyanın en çok kazandıran 100 mesleğinden biri olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Bir veri bilimcinin yıllık maaşı 150.000 doları bulabiliyor. ABD İşgücü İstatistikleri Bürosu’na göre ise, veri bilimcilerin medyan maaşı 100.560 dolardır.

PROJE YÖNETİCİSİ Proje yöneticileri başarılı projeleri üreten kişilerdir ve bir şirketin büyüyüp gelişmesi için oldukça önemlidir. Bu meslek sahiplerinin maaşı şirketin büyüklüğü ve türüne göre değişse de ortalama maaşları 83.390-140.000 dolar arasında değişiklik göstermektedir.

KIDEMLİ YAZILIM MÜHENDİSİ Yazılım sektörü daima yeni yeteneklere kapısı açık olan ve maaş, iş tatmini, kıdemli yazılım mühendislerinin iş imkanı bulabilmesi bakımından dünyanın en iyi meslekleri arasındadır. Bu kapsamda yazılım mühendislerinin maaşlarına bakıldığında; üst düzey mühendislerin maaşı 100.00-114.000 dolar arasında değişiklik göstermektedir.

Bir yanıt yazın