ManşetSağlık

Dünya Sağlık Örgütü açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü, diyet sınıfına giren birçok ürünün kansere neden olan aspartam içerdiğini açıkladı. Aspartamlı ürünler arasında az yağlı yoğurt ve sakız gibi günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz ürünler de var.

DSÖ, market raflarındaki birçok üründe bulunan aspartam maddesinin kanser riski taşıdığını duyurdu. Light yoğurtlarda olduğu gibi az yağlı yoğurtların da aspartam nedeniyle kanserojen olabileceğini belirten araştırmada, cilt bakımında sıklıkla kullanılan aleo vera da tehlikeli sınıfta yer aldı. Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı, farelerle yapılan iki yıllık bir deneyin sonucunda, aloe vera özü içeren su içenlerin bağırsak kanseri geliştirme olasılığının daha yüksek olduğunu buldu.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre genellikle ormanlık alanlarda, bozkırlarda ve yamaçlarda bulunan eğrelti otu da bağırsak ve mesane kanseri riski taşıyor.

Kanserojen olarak tanımlanan diğer ürünler arasında doğum kontrol hapları da yer aldı. Doğum kontrol haplarının meme kanseri riskini arttırdığı ortaya çıktı.

Bir yanıt yazın