GenelManşet

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman: ” Görüşümüz, biran önce hükümeti kurma görevinin UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’na verilmesidir.”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Erhürman görüşmede, Cumhurbaşkanı ile hükümeti kurma çalışmaları konusunda genel bir görüş alışverisinde bulunduklarını, CTP olarak görüşlerinin seçimlerden birinci parti çıkan UBP’nin Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’na görevin vakit kaybetmeden verilmesi yönünde olduğunu ifade etti.

Erhürman, “Ülke çok ciddi bir krizin içerisindedir. Dolayısıyla hükümet kurma çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlamak gerekir diye düşünüyorum. Başsavcılıktan alınan görüş doğrultusunda Cumhurbaşkanı görevlendirmeyi yapacak. Sucuoğlu’na hükümeti kurma görevinin verilmesi halinde UBP tarafından partilere bir ziyaret gerçekleştirecektir. Hükümet ihtimallerin nerelerde olduğu net görünüyor. Bizim görüşümüz, mümkün olduğunca bu sürecin hızlı bir şekilde tamamlanıp parlamentonun da hükümetin de çalışmaya başlaması gerektiğidir” şeklinde konuştu.

 

Bir yanıt yazın