KıbrısManşet

Cumhurbaşkanı’ndan Mehmet İpek eleştirileri hakkında açıklama

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mehmet İpek ile birlikte, İpek’in işletmesinde attığı fotoğraflı paylaşımla sosyal medya çalkalanmış ve büyük çoğunluktaki haber sitelerinde haber yapılarak vatandaşlar tarafından eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Tatar, söz konusu paylaşım, eleştiriler ve haberler için açıklamalarda bulundu.

Tatar’ın açıklamaları şu şekilde;

“Ak Hataylılar Kardeşlik Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı olarak görev yapan, aynı zamanda bir esnaf olan Mehmet İpek isimli yurttaşımızı ziyaretim ve bunu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşmam, siyasetimden ziyade şahsıma muhalif bazı gazete ve köşe yazarlarınca bilhassa bahse konu şahsa yönelik hakaret içeren yorumlarla saldırıya dönüşmüştür. 

Mevzu bahis şahıs, Afrika Gazetesi’ne yönelik yaşanan hadiseler içerisinde yer alması nedeniyle belli bir süre cezaya çaptırılmış ve cezasını tamamlayarak hürriyetine kavuşmuştur.

Bağımsız yargımız tarafından gerekli cezası verilen ve bunu tamamlayarak tahliye edilen söz konusu şahsı, yaptığı bir hareket nedeniyle ömür boyu “mahkûm etmeye” yönelik yapılan hakaret içerikli saldırıların, toplumsal barışa hizmet etmeyeceği aşikârdır.

Yapılan bazı yayınların, Mehmet İpek’in “kökeni” üzerinden de gerçekleşmesi, maalesef toplumsal çatışmayı körüklemektedir.

Söz konusu şahsın daveti üzerine gerçekleştirdiğim ziyaret, 5 sene önce yaptığı davranışı onayladığım anlamına da gelmemektedir… Ki benim hoşgörüyü ve iletişimi her daim ilişkilerimin merkezine koyan bir siyasi figür olduğum herkesçe malumdur.

Toplumda ayrışmayı körükleyen, toplumsal barışı dinamitleyen bu türden yayınlar karşısında sağduyulu halkımızın itidalli duruşunu koruyarak toplumsal ayrışmadan medet uman gazete ve köşe yazarlarına prim tanımayacağına olan inancımın tam olduğunu vurgulamakta fayda görüyorum.”

Bir yanıt yazın