ManşetYaşam

Dümdüz bir karına sahip olmak çok kolay!

Göbek bölgesindeki yağlar birçok kişinin korkulu rüyası olabiliyor. Ancak gün içerisinde dikkat edeceğiniz birkaç rutinle göbek yağlarınıza elveda diyebilirsiniz. İşte daha düz bir karna sahip olmak için yapmanız gereken 5 basit rutin.
1- STRES YAPMAYIN
Sabah aceleniz olduğunda ve işe ya da okula geç kalmamaya çalışırken kendinizi stresli hissedebilirsiniz. Böyle yaptığınızda vücuttaki stres sürecinden sorumlu olan kortizol hormonu artacaktır.
2- SABAH AÇ KARNA EGZERSİZ YAPIN
Egzersiz yapmak gerçekten de kilo vermenin en iyi yollarından biridir ve sabah ilk iş olarak egzersiz yapmak aynı zamanda iyi bir enerji kaynağı da olabilir. Üstelik sabah antrenmanınıza biraz direnç antrenmanı eklemek göbek yağınızı azaltmanıza yardımcı olabilir.
3- KAHVALTIDA PROTEİN VE LİF TÜKETİN
Araştırmalar protein odaklı beslenmenin özellikle karın bölgesi yağlarını yaktığını gösteriyor. Bu sebeple kahvaltınıza bol miktarda protein ve lif içeren besinleri dahil etmeyi unutmayın.
4- SU İÇİN
Kahvaltıda meyve suyu içmek aslında sağlıklı bir alışkanlık değildir. Meyve suları sıvı fruktozla yüklüdür ve bunun günlük tüketimi göbek yağının artmasına neden olabilir. Aslında araştırmalar şekerli içeceklerin karaciğerde yağ artışına yol açtığını gösteriyor. Yani sıvı ihtiyacınızı meyve suyu yerine su ile karşılamak sizin için çok daha sağlıklıdır.
5- YEŞİL ÇAY İÇİN
Güne bir fincan kahveyle başlamak sabah rutininin ayrılmaz bir parçası gibi görünse de bunun yerine yeşil çay içmek iyi bir fikir olabilir. Yeşil çay, hem kafein hem antioksidan hem de epigallokateşin galat (EGCG) içerir. Araştırmalar EGCG’nin göbek yağını kaybetmede gerçekten yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Bir yanıt yazın