KıbrısManşet

ELEKTRİKTE MÜJDE!

 

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamalarda, elektrik indirimi ve alkol fonu ile ilgili açıklamalar vatandaşı bir nebze olsun rahatlattı.

Bilindiği üzere 17 Şubat’ta elektrik fiyatlarında yapılan düzenlemeye göre, çok zamanlı tarife uygulamaları kaldırılarak, tüm tüketicilere tek zamanlı tarife uygulaması yürürlüğe girmiş ve düşük elektrik kullanan tüketiciler düşük tarifede kalıp daha düşük ödeyecek açıklamaları yapıldıktan sonra Mart faturaları ülkede kaos yaratmıştı.

ÇOKLU TARİFEYE GEÇİLİYOR

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, alkollü içkilerdeki fonun düzenlenmesiyle yapılan indirimin ve Mayıs ayında yürürlüğe konulacağı açıklanan elektrikte çoklu tarife sistemi için, ‘Vatandaş için doğru olan bu” derken, elektrik fiyatlarındaki sadece Mart ayını kapsayan indirimin önümüzdeki günlerde düzenlenmesi bekleniyor. Bu durumda Mart ayı faturalarında yapılacak olan indirim vatandaşı rahatlatcakken, Mayıs ayında ise çoklu tarife sistemine geçilecek. Bu kapsamda, 0-250 kilovata kadar 98.73 konut 250-500 kilovat 2.70, 1.70 olarak düzenlendi. 500-700 kilovat arası 2.92, 2 TL olarak öngörülüyor. 750-bin kilovat 3.250, 2.25 olacak.

Bir yanıt yazın