Manşet

Alkollü içecek fonu ve Mart ayı için elektrik tarifelerinde düzenlemeye gidildi

 

 

Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararlar Kurul sözcüsü, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu tarafından açıklandı.

“Yetkimiz dahilinde olan konuları değerlendirdik ve Meclis’te yapılacak çalışmalarla görüşülmesi gereken konuları planlandık” diyen Çavuşoğlu, elektrik tarifeleri birim fiyatı ve alkollü içeceklerde indirime gidildiğini belirtti.

Çavuşoğlu, “KIB-TEK’te yapılan tarife ayarlaması 3 yıldır yapılmayan düzenlemeyle ilgilidir. Mayıs ayı içerisinde de bildiğiniz gibi çoklu tarifeye geçebilmek adına talimat verildi. Gereği yapılacaktır. Bu kapsamda, 0-250 kilovata kadar 98.73. konut 250-500 kilovat 2.70, 1.70 olarak düzenlendi. 500-700 kilovat arası 2.92, 2 TL olarak öngörülüyor. 750-bin kilovat 3.250, 2.25 olacak.” dedi. Yapılan yeni düzenlemeyle yeni indirimli fiyatlardan turizm sektörünün de faydalanaileceğini belirten Çavuşoğlu, Turizm tarifelerinde otel olarak kullanılan yatırımlarda elektriğin 2.70 yerine 1.70 olarak tarifelendirileceğini, Kasinosu olan otellere de tarifenin 2 TL olarak belirlendiğini belirtti.

“Sıkıntılar çözüldü, Başbakan’ın sözü yerine getirilmiştir.” diyen Çavuşoğlu, başbakanın ikinci sözünün de alkol fonuyla ilgili olduğunu bununla ilgili de yeni düzenlemede mutabakata vardıklarını ifade etti.

Çavuşoğlu, Alkollü içeceklerdeki fon fiyatlarında uygun yasal düzenlemeler yapılması ihtiyacının ortaya çıktığını belirterek “Alkollü içecek fon fiyatları Maliyenin geitrdiği önergeyle gereği yapıldı. 3TL olan bira fonu 15 TL’den 5 TL’ye indirildi. Şarap 20 TL’ye zamlandı o da 5’e indirildi” dedi.

Bakanlar Kurulu sözcüsü Çavuşoğlu, tarım ve hayvancılık sektörüne ilişkin kararları da açıkladı.

Çavuşoğlu, ülkede yerli üretimin ve dünyadaki tarım ve hayvancılık sekötürnü desteklemek adına küçükbaş hayvancılara sağlanan 19 Kasım’da başlayıp 30 Nisan’da sona erecek kredili arpa satışını da Mayıs ayına kadar uzattıklarını duyurdu.Kaldıraçlı alım satımla ilgili bir yasa hazırlandığını ve meclise sevk edildiğini belirten Çavuşoğlu bu yasayla birlikte ülkeye gelir getirmeyi planladıklarını ifade etti.

Nazım Çavuşoğlu, bir soru üzerine elektrik indiriminin sadece Mart ayında olacağını Mayıs ayında çoklu tarifeye geçileceğini de kaydetti.

Bir yanıt yazın