Kıbrıs

Erhürman: Karar almadan önce katılımcı bir ortam yaratın

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun ana muhalefet CTP’den ülke sorunlarına ilişkin somut öneri göremediği yönündeki açıklamalarına sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile yanıt verdi.

Erhürman, Başbakan’ın somut önerileri önemsemesi halinde kararlar almadan, katılımcı bir ortam yaratılması gerektiğini kaydetti.

Başbakan’ın hükümetin aldığı yanlış kararların halkta uyandırdığı tepkiyi gördüğünü ve bunun paniğiyle hedef saptırarak kendisine ve partisine saldırma yoluyla gittiğini savunan Erhürman, “Toplumu ikiye bölmeye, tepki ve öfkeyi azaltmaya, yanlış karar alsanız da size biat edecek bir kitle yaratmaya çalışıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk halkının “böl-yönet” taktiklerine tok olduğunu ifade eden Erhürman, “çözüm üretmeye odaklanın” çağrısında bulundu.

Erhürman “Muhalefetten öneri istemek konusunda samimiyseniz, bilin ki bunun yolu “ben yaptım oldu” zihniyetinden vazgeçmek ve karar almadan önce katılımcı bir anlayış sergilemektir” ifadelerini kullandı.

 

SM

Bir yanıt yazın