Kıbrıs

‘Girne Bandabulya Gastronomi Mutfağı Projesi’ basına tanıtılarak, proje protokolü imzalandı –

Girne Belediyesi öncülüğünde, Girişimci Kadınlar Kalkınma Kooperatifi ve Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi işbirliğinde tarihi Bandabulya, Kıbrıs Türk mutfağını ve kültürünü yaşatacak bir merkeze dönüştürülüyor. ‘Girne Bandabulya Gastronomi Mutfağı Projesi’ basına tanıtılarak, proje protokolü imzalandı.

Tanıtımda konuşan KMC Kredo Consultancy Ortak İş Geliştirme ve Yönetim Danışmanlığı Direktörü ve Proje Koordinatörü Niyal Öztürk, gastronomi mutfağı, dayanıklı ürün satış alanı, el sanatları satış alanı ile yemek ve etkinlik alanlarının yer alacağını anlattı.

Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi Başkanı Emel Kişi de, projenin sağlayacağı faydalara değindi.Kişi, kadınlar tarafından hayata geçirilecek projenin Girne turizmine, ekonomisine ve sosyal hayatına önemli kazanımlar sağlayacağına inanç belirtti.

Girişimci Kadınlar Kalkınma Kooperatifi Başkanı İçim Çağıner Kavuklu da, proje için maddi destek çağrısı yaptı.Kavuklu, iç donanımının 15 milyon Türk Lirası’na mal olması öngörülen proje için, devletten, yerel yönetimlerden ve iş insanlarından katkı beklediklerini söyledi.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul da, yürütülen projelerle bölgenin hem turistler, hem de vatandaşlar için yeniden bir cazibe merkezine dönüşeceğini dile getirdi.

Şenkul, hedeflerinin projeyi en geç Girne Festivali’nin başlayacağı Eylül ayına kadar tamamlamak olduğunu kaydetti.

BRT

Bir yanıt yazın