Kıbrıs

Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi’nin “Emek Atölyesi” törenle açıldı

 

Girne bölgesindeki üretici kadınların ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla bir süre önce faaliyete geçen Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi, üretim ve satış yeri olarak faaliyet gösterecek olan “Emek Atölyesi”ni törenle hizmete sundu.

Girne Sulu Çember yanında faaliyet gösterecek olan üretim ve satış noktasında, kooperatif üyesi kadınların ürettiği çeşitli ürünler satışa sunulacak.

Açılışta konuşan Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi Başkanı Emel Kişi, kooperatifin, 8 ay önce, üretici kadınların ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla hayata geçtiğini kaydetti.

Amaçlarının, hem üreten kadınlara üretim imkanı sağlamak hem de ürünlerinin pazarlanmasında yeni fırsatlar yaratmak olduğunu söyleyen Kişi, kooperatif üyelerinin geleneksel ürünlerinin, kalite, gıda güvenliği ve hijyen standartlarına uygun bir şekilde yeni pazarlara ulaşmasına çalışacaklarını söyledi.

Girne Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı kararla, Girne kent merkezinde bulunan tarihi Bandabuliya’nın, Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi, GİKA –KOOP işbirliğinde, üretici kadınların el emeklerinin satışa sunulacağı bir merkez ve gastronomi mutfağı haline dönüştürüleceğini de kaydeden Kişi, turistlerin Kıbrıs Kültürü ve gastronomisine özgü geleneksel yiyecek, içecek ve el sanatlarına kolaylıkla ulaşabileceğini ifade etti.

Konuşmanın ardından Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi üyelerine hisse sertifikaları verildi.

Bir yanıt yazın