DünyaManşet

İsrail ile Hamas esir takasında anlaştı

İsrail ile Hamas arasında esir takası konusunda anlaşma sağlandı.

Katil İsrail yönetimi ile Hamas arasında esir takası konusunda anlaşmaya varıldı.

Netanyahu’dan ‘kademeli olarak serbest kalacaklar’ açıklaması

İsrail Başbakanı bebek katili Binyamin Netanyahu, Hamas ile rehine takası konusunda anlaştıklarını duyurup, “Rehineler kademeli olarak bırakılacak. Güvenlik şefleri kararı tam destekliyor. Hükümet zor ancak doğru bir karar verdi.” açıklamasında bulundu.

Filistin’e yönelik katliam saldırılarını sürdüren İsrail’de kabine yerel saatle 20.00’de toplandı. Görüşme sonrasında kabine, İsrail ile Hamas arasında beklenen esir takası anlaşmasını onayladı.

Anlaşmaya ilişkin basın açıklaması yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Rehineler kademeli olarak bırakılacak.” dedi.

“Zor ama doğru bir karar verdik”

“Güvenlik şefleri kararı tam destekliyor. Hükümet zor ancak doğru bir karar verdi.” açıklamasında bulunan Netanyahu, “Savaş tüm hedeflerimize ulaşana kadar devam edecek.” diye konuştu.

Biden’a teşekkür etti: Genişletilmesine yardım etti

İşgalci Başbakan, sözlerinin devamında ABD Başkanı savaş destekçisi Joe Biden’a teşekkür edip, ” Biden anlaşmanın daha fazla rehineyi içerecek şekilde genişletilmesine yardım etti. Anlaşma Kızılhaç’ın Hamas’ın kalan rehinelere tıbbi destek sağlamasını da içeriyor.” ifadelerini kullandı.

“Ateşkes olsa da savaşa devam edeceğiz”

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze Şeridi’nde geçici ateşkes sağlanması halinde dahi Hamas’la savaşa devam edeceklerini açıkladı.

Bir yanıt yazın