KıbrısManşet

İşte bakanlık dağılımları…

Bilindiği üzere bir haftadır hükümet şeklini gelen bilgiler doğrultusunda UBP-DP-YDP şeklinde açıklıyoruz. Farklı haberlerde 3 veya 4 hükümet şekli oluşturuldu. Ama bugunkü Faiz Sucuoğlu açıklamasından sonra oluşum, önceden belirttiğimiz gibi, UBP-DP-YDP…

Bu akşamki olası değişikliklerden sonra, kesin kabinenin yarın öğlen saatlerinde açıklanması bekleniyor.

Sucuoğlu’nun kabinede mutlaka kadın bakanın olmasını istediği ve bu isme en yakın İzlem Gürçağ Altuğra’nın mutlaka kabinede yer alacağı bilgisine ulaşıldı.

Olgun Amcaoğlu’nun saf dışı bırakılması, Sucuoğlu’nun ilerki kurultay hesaplamalarından dolayı olduğu söyleniyor. Çünkü yüksek oy potansiyeline sahip Amcaoğlu’nun böyle bir düşüncesi olacaksa, eli ne kadar güçlü olursa, dengeleri değiştirme ihtimalinin da o kadar güçlü olacağı söyleniyor.

Geçmiş hükümette bakan koltuğunda oturan Hasan Taçoy’u Ekonomi Bakanlığı’ndan alırken, ilerki kabinede mutlaka olacak sözleri Taçoy’un da kabinede yer alacağının göstergesi.

Partide aktif rol oynayan Eroğlu tarafını kırmamak için, Resmiye Canaltay Meclis Başkanı olacak.

Genel Başkanı Sucuoğlu, 24 vekil alternatifi bulunurken, dıştan bakan atanmasına sıcak bakmadığı ve Tahsin Ertuğruloğlu’nun bu yüzden kabine dışı bırakıldığı gelen bilgiler arasında.

Sucuoğlu, birer bakanlık verilen hükümetin küçük ortaklarına, daire ve kurumlar konusunda cömert davrandığı konuşuluyor.

Değişiklik yapılma ihtimali yüksek, pazarlıklar sürüyor…

Tatar hükümetinde de bilindiği üzere 2 gün önceden belirlenen kabine şekli, gece yarısı operasyonları ile değişmiş, gece ‘bakan oluyorum’ sevinci ile yatan ve sabah ‘bakanlık iptal’ haberi alan bazı isimler olmuştu. Bu gibi değişiklikleri göz önünde bulundurarak, elimize ulaşan bilgilerde üzerinde anlaşılan bakanlıklar şu şekilde;

Başbakanlık: Faiz Sucuoğlu

Başbakan Yardımcılığı Turizm ve Çevre Bakanlığı: DP

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı: YDP

İçişleri Bakanlığı: Kutlu Evren

Maliye Bakanlığı: Sunat Atun

Ekonomi Bakanlığı: Dursun Oğuz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: Hasan Taçoy

Tarım Bakanlığı: Nazım Çavuşoğlu

Eğitim Bakanlığı: İzlem Gürçağ Altuğra

Sağlık Bakanlığı: Ali Pilli

Dış İşleri Bakanlığı: Oğuzhan Hasipoğlu

(Meclis Başkanlığı: Resmiye Eroğlu Canaltay)

 

 

İLGİLİ HABERLER;

CTP olmadığı taktirde UBP-DP-YDP…

Bir yanıt yazın