KıbrısManşet

MAĞDURİYETİ YETERSİZ BULUYORLAR

 

Ülkemizdeki elektrik kesintileri vatandaşı bezdirdi. Çakmaktaş devri yaşadığımız şu dönemde, hayatta olan herkes tarihlerinde ilk kez ülkemizi bu kadar kötü durumda görüyor. Daha önce vatandaş bu denli ezilmemiş, yıpratılmamış, mağdur edilmemişti.

Sadece elektrik kesintisine deyiniyoruz. Zamlar, 50 vekilin da kötü olduğu bir dönem, meclisin artık etkisiz kaldığı bir anlayış, vatandaşı borç batağına sokmaları, göçlerin 5 katına çıkması vs. bir kenara bırakıyoruz.

Makineye bağlı yaşam mücadelesi verip, elektrik her kesildiğinde hayatı kararıp ölüm riskine giren insanlarımız, sınav zamanı sınavına mum ışığında, evet mum ışığında ders çalışmak zorunda bırakılan çocuklar, elektrik kesintilerinden dolayı bozulan ateş pahası cihazlar, soğuktan hasta olan bebekler, evimizde yemeğimizin pişmemesi, yollarda zifiri karanlık olması ve bu nedenle yaşanan kazalar, saymakla bitmeyen taş devri dönemine örnek olacak bir zamandan geçiyoruz.

Hâl böyleyken, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndan (Kıb-tek) yapılan günlük rutin kesinti açıklamalarında, malesef bir söylenen ötekini tutmuyor. Ne söylenen saatte kesiliyor, ne söylenen süre kadar kesiliyor, ne de söylenen bölge kesiliyor. Bu durumda halk daha da perişan oluyor. Zira işlerini elektrik kesintilerine göre ayarlamayı mecburi alışkanlık haline getiren insanlarımızdan, söylenen saatte kesilmediği için, yemeği ocakta kalanlar oluyor, duşuna giremeyen çocuklar oluyor, ders çalışma saatini ayarlayan çocuklar dersine çalışamıyor, oksijene bağlı yaşam sürenler tedavi ve oksijen desteği saatini ayarlasa bile sağlıklı tedavi alamıyor. Söylenen zamanda değil de, ya erken yada daha geç kesinti olduğu için tüm kesimler maalesef daha beter mağdur oluyor. Açıklamada yer alamayan bölgeler kesiliyor, açıklama yapılan bölge kesilmiyor. Bazen 5 dk kesiliyor, bazen 10 dk sonra gelip tekrar gidiyor. Bazen 3 saati buluyor.

Halk mağduriyet içinde mağduriyet yaşıyor. Elektrik sorununun ne zaman çözüleceği henüz belli değil. Başbakan yakıt var diyor. Ardından yakıt Çarşamba gelecek kesintiler bitecek diyor. Sendika kesintiler artarak devam edecek diyor, Kıb-tek yatırım eksikliği var, yatırım şart diyor. Vatandaş neye ve kime inanacağını artık bilememekle birlikte, derdini kime anlatacağını da bilmeyip herşeyden ümidini kesmiş durumda.

Bir yanıt yazın