Sağlık

Multiple Skleroz Derneği yayımladığı mesajda sorunlarına işaret etti

Kıbrıs Türk Multiple Skleroz Derneği, MS hastalarının sorunlarına işaret ederek, karşılaştıkları sorunların MS hastalarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Kıbrıs Türk Multiple Skleroz Derneği Başkanı Sibel Hançerli, Dünya MS Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, MS hastalarının sorunlarına değindi.

Hançerli, “ilaç eksiklikleri, istihdam sorunları, hastalara hizmet vermekte yetersiz kaldığını savunduğu Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, sayılarının yetersiz olduğunu öne sürdüğü sağlık çalışanları gibi sorunların MS hastalarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Kesin tedavisi bulunmayan ve kronik bir hastalık olan MS’in bulanık veya çift görme, görme kaybı, vücutta uyuşmakarıncalanma, kollarda ve bacaklarda güçsüzlük, denge sorunu gibi belirtileri olduğuna dikkati çeken Hançerli, MS hastalığının koruyucu ilaçlarla kontrol altında tutulmaya çalışıldığını kaydetti.

Sibel Hançerli, iki yıldır pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen MS Kahvaltı etkinliğinin pazar günü Çıralı Bakery’de yapılacağını da duyurdu.

Bir yanıt yazın