KıbrısManşetSağlık

Parlayan, sağlıklı bir cilt için en iyi yaz cilt bakımı ipuçları

1- Cilt Tipinizi Belirleyin Bir temizlik ve bakım rutini belirlenmeden önce yapılması gereken ilk şey, uygun cilt tipi testi yöntemleri ile cilt tipini belirlemek olmalıdır. Her cilt tipinin kendine has bir yapısı vardır. Bu nedenle uygulanacak bakım yöntemi cilde çeşitli zararlar verebilir. Bu anlamda karma, yağlı ve kuru cilt tipleri en sık rastlanılan tiplerdir.

2- Yüz Yıkama Jeli Kullanın Her cilt tipinin mutlaka bakım rutininde yer vermesi gereken yüz yıkama jelleri, farklı cilt tipleri dikkate alınarak üretilir. Örneğin yağlı ciltler için üretilen ürünler, daha çok kurutmaya yöneliktir. Bu sayede sivilce oluşumunun da önüne geçilebilir.

3- Yaz Aylarının Vazgeçilmezi: Güneş Kremi Yaz için cilt bakımı yapmak doğru ürünleri seçmekle başlar. Günün belli saatlerinde tazelenmesi gereken güneş kremleri, güneşin zararlı ışınlarından korunmak açısından oldukça önemlidir. Yağlı ciltler için kadife yapılı, karma ciltler ve kuru ciltler için de su bazlı pek çok güneş kremi bulmak mümkündür.

4- Doğru Peeling Seçimi Yapın Peeling ya da maskeler genellikle cilt bariyerini kolayca aşındırabilecek ya da inceltebilecek ürünlerdir. Bu anlamda kış veya sonbahar cilt bakımı maksadı ile kolayca kullanılabiliyor olsa da yaz aylarında sık sık tercih edilmez. Özellikle peeling yapmak isteyenler için ise uyumadan önce yapmak doğru bir seçimdir.

5- Bol Su Tüketin Her cildin temizlik ve bakım ürünlerinden önce ihtiyaç duyduğu en önemli bileşen sudur. Su, cildi parlak ve yumuşak yapar. Zararlı toksinlerin ciltten idrar ya da ter yoluyla atılması, cildin daha sağlıklı olmasına katkı sağlar. Günde en az 2-3 litre su içmek insan sağlığı için önemlidir.

6- Serumları Rutininizden Eksik Etmeyin Yaz cilt bakımı rutininde kullanılan serumlar, cildi nemlendirir, kırışıklıkları azaltır, leke ve sivilce izlerini geçirir, cilde dolgunluk kazandırır ve cilt tonunu eşitler. Akne eğilimli ve yağlı ciltlerde sSalisilik asit, kuru ve karma ciltlerde ise Hyaluronik asit içeren serumlar tercih edilebilir.

7- Soğuk ya da Ilık Suyla Duş Alın Sağlıklı bir cildin en önemli püf noktası soğuk ya da ılık suyla duş almaktır. Soğuk su, kan dolaşımını hızlandırır. Aynı zamanda gözenekleri de sıkılaştırır ve vücudun nemini korumasına katkı sağlar.

8- Tonik Kullanın, Makyajı Azaltın Sağlıklı bir cilde kavuşmanın en önemli yöntemlerinden biri de sıkı gözeneklerdir. Bu nedenle tonik kullanımı oldukça önemlidir. Ciltteki gözeneklerin sıkılaşması için düzenli olarak tonik kullanmak ve mümkün olduğunca az makyaj yapmak gerekir. Çünkü fondöten gibi makyaj ürünleri gözenekleri tıkayarak her gün daha fazla büyümelerine neden olur.

Bir yanıt yazın