DünyaManşetYaşam

Gerçek olduğuna inanması zor olaylar

1975’de İngiliz bir çift televizyonda en sevdikleri programı izlerken erkek yarım saat süren bir gülme krizi sonucu kalp krizi geçirerek öldü. Eşi cenazeden sonra programın yapımcılarına bir mektup yazarak kocasını hayatının son dakikalarında bu kadar mutlu ettikleri için teşekkür etti.

ABD’nin en çok satan gazetesi USA Today’in 5 defa Pulitzer ödülüne aday gösterilen muhabiri Jack Kelley’in yıllarca izlediğini ileri sürdüğü uluslararası olaylarla ilgili yalan haberler yazdığı ortaya çıktı.

Jake Fen isimli Macar adam eşini korkutmak için kendini asmış pozu verdi… Eve gelen es kocasını o halde gorünce bayıldı..Kapıyı açık gören komsu kadın içeri girince iki cesetle karşılaştığını sanıp evi soydu.Topladıklari ile çıkarken Jake kadına bir tekme attı. Cesedin canlandığını sanan kadın korkudan öldü..Jake beraat etti..

New York’ta 5’inci caddede bir adama araç hafifçe çarptı. Adama bir şey olmamıştı.. Şoförle konuştu ve kalkacakken olayı gören biri yanına gelerek kalkmazsa sigortadan para alabileceğini söyleyince yeniden aracın önüne yattı. Araç sürücüsü ise adamın gittiğini düşünerek gaza bastı ve adam öldü

Bayan Carson Amerika’nin New York kentinde yaşıyordu.. Bir gün eğlenmek için cenaze işleri yapan bir şirketle anlaştı. Şirket eve telefon etti ve bayan Carson’un kalp krizi geçirip öldüğünü söyledi . Aile hemen koştu.Bu sırada tabutun içinde yatan bayan Carson birden doğruluverdi. Ama kızı o anda kalp krizi geçirip öldü…

Gillette (Jilet) şirketi 1902 yılında güvenli jilet satmaya başladığında yüzlerce erkek satın aldı.Sonra da bu jiletlerin sakallarını kesmediğini söyleyerek onları çöpe attılar. Gillette yetkilileri mutsuz müşterilerin tıraş olmadan önce jiletin sarıldığı kağıdı çıkarmadıklarını fark ettiler.

Chevrolet yeni model arabası için “Nova” ismini buldu ama sonra arabayı Latin Amerika’da satamayacakları anlaşıldı… Çünkü “Nova” İspanyolca’da “gitmez” anlamına geliyordu.

1932 yılında Los Angeles olimpiyatlarında Fransız atlet Jules Noel’in disk atmada kırdığı olimpiyat rekoru sayılmadı.Çünkü atışı izlemesi gereken bütün hakemler sırıkla yüksek atlama yarışmasını izlemek için arkalarını dönmüşlerdi…

1840’da ABD başkanlığına seçilen William Henry Harrison çok soğuk bir günde Washington’da açık havada düzenlenen göreve başlama töreninde şapka ve palto giymeyi reddederek yaptığı uzun konuşma sonucu zatürre oldu. Yeni başkan sadece bir ay görev yaptıktan sonra ilginç bir şekilde öldü.

1971’de toprak kaymalarını incelemek isteyen Japon bilim adamları büyük bir yağmur fırtınası efekti yapmak için bir tepeyi yangın hortumlarıyla adam akıllı suladılar. Bu yüzden tepenin çökmesi sonucu meydana gelen heyelanda dört bilim adamıyla 11 izleyici yine ilginç bir biçimde hayatını kaybetmiş oldu

Bir yanıt yazın