Sağlık

Tabipler Birliği’nden Covid-19 uyarısı

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği tarafından yapılan açıklamada, “Covid – 19 yokmuş gibi yapınca hastalık yok olmuyor” ifadelerine yer verilerek, vatandaşlara, kişisel korunma tedbirlerini elden bırakmaması yönünde uyarıda bulunuldu.

 

Covid-19 varyantlarına karşı maske kullanımına devam edilmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, “varyant ve alt tip değişikliklerin getireceği olası vaka artışları, hastane ve yoğun bakım yatışı gerekliliklerine önceden hazırlıklı olmak toplum sağlığı yararına olacaktır” denildi.

 

Birlik açıklamasında, hazırlıklar için “hastanelerde yeterli yatağın hazır bekletilmesi; Covid-19 polikliklerinin oluşturulması; hastalaara, hastane yatışlarında antijen veya PCR testinin rutin yapılması; Covid-19 hastalarının rutin poliklinik takip ve tedavileri için acil servisin kullanılmaması; acil serviste görev yapan sağlık çalışanlarının sayılarının yeterli sayıya ulaştırılması” yönündeki öneriler de sıralandı.

 

Covid-19 aşılarının da önemine dikkati çeken açıklamada hatırlatma doz aşı planlaması ve uygulaması kış aylarına kadar tamamlanacak şekilde yapılması ve okullar açılana kadar 5-12 yaş arası çocukların aşılanması çağrısı yapıldı.

 

Bir yanıt yazın