Kıbrıs

Töre, Biden’ın ve Rum lider Anastasiadis’in açıklamalarını kınadı

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, yazılı açıklama yaparak sözde Ermeni soykırımının hiçbir tarihi belge ve hukuki dayanağı bulunmadığını belirtti.

Töre, Ermeni lobilerinin girişimleriyle, radikal Ermeni çevrelerin ve Türkiye karşıtı grupların baskılarıyla bazı ülkelerin sözde soykırımı tanıyarak Ermeni iddialarına çanak tuttuğunu kaydetti.

Töre, açıklamasında ABD Başkanı Biden’ın ve GKRY Başkanı Anastasiadis’in 24 Nisan 1915 olayları ile ilgili bu yıl yaptığı açıklamalarının tam bir talihsizlik olduğunu belirterek, “Tarihte yaşanan soykırımlara, acılara bakıldığı zaman bu hususta mazisi en karanlık ülkeler ABD’dedir, Yunanistan’dır, Ermenistan’dır” dedi.

Her yıl 24 Nisan’da Erivan’da sözde soykırımı kınamak için yapılan yürüyüşlerde Türk ve Azerbaycan bayraklarının yakıldığına dikkati çeken Töre açıklamasında Doğu Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde ve 30 yıl önce Karabağ’da yaşanan soykırımların ispatının belgelerle mevcut olduğunu kaydetti.

Türk milletinin övünülecek bir tarihi olduğuna vurgu yapan Töre, açıklamasında “Batının Ermeni meselesine karşı tutumu ve terör örgütlerine karşı sergiledikleri riyakar tavrı, Türk milletine ve Kıbrıs Türklerine karşı da sergilemesini diliyoruz. Başta ABD olmak üzere batılı devletlerin, Rumların Kıbrıs’ta gerçekleştirdikleri soykırımı görmezden gelmeyi bırakmalarını, tarihsel gerçekleri tanımalarını diliyoruz.

Haklılığımızın gayet iyi bilindiği konularda bizlere, ısrarla geri adım attırılmaya çalışılmaktadır ama asla pes etmeyeceğiz. Anavatanımızla birlikte uluslararası toplum nezdinde Kıbrıs Türkü’nün haklı davasını savunmaya devam edeceğiz ifadelerinde de yer verdi.

 

Bir yanıt yazın