Manşet

Töre: Türkiye Ordusu’nun varlığı ve fiili garantisi kırmızı çizgimizdir

 

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve beraberindeki heyet Ankara’daki temaslarını sürüdürüyor.

Meclis Başkanı Töre, ’de ‘Sabah Haber’e katılarak Ankara temaslarını değerlendirdi.
Töre, Anıtkabir ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ve heyetler arası görüşmelerin çok yararlı ve verimli geçtiğini ifade etti.

Töre, Kıbrıs Türk halkının Atatürkün çizdiği yolu rehber edindiğine ve devletini kurduğuna dikkati çekti ..

“Eğemenliğimizi ve devletimizi ve bağımsızlığımızı ret eden dden bir anlaşmayı kabul etmek doğru değildir” diyen Töre, 50 yıldır sonuç alınamayan federasyon görüşmelerinin geride kaldığını ve KKTC olmazsa olmaz noktasında gelindiğini ifade etti.

Töre , “KKTC olmaza olmaz noktasına geldik. İki eşit egemenlik iki devlet temeline dayanan bir çözüm .. Ancak Rum tarafının buna da anlaşmaya razı olmayacakları da görülüyor”
Ankara’da temaslarını çerçevesinde Ankara’nın Akyurt ilçesinde açılan 75’inci Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri sergisini de ziyaret ettiklerini belirten Zorlu Töre, sergide duygulu anlar yaşandığını kaydetti.

Töre, bugün ise Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile resmi bir görüşme gerçekleştireceklerini ayrıca Devlet büyüklerinin mezrlarını ziyaret edeceklerini ifade etti.

Cumuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, konuşmasında Kıbrıs Türk toplumu lideri Dr Küçük’ün sözlerinde de atıfta bulunarak, Türkiyesiz Kıbrıs davasının yürütülemeyeceğini belirtti, Kıbrıs Türk Halkı’nın Türkiye ile Türk Ordusu’ndan ve KKTC’den asla vazgeçmeyeceğini söyledi.

Töre, “KKTC’de Türkiye Ordusu’nun varlığı ve fiili garantisi kırmızı çizgimizdir” dedi.

Bir yanıt yazın