KıbrısManşet

Ulaştırma Bakanı Arıklı, haberimize kayıtsız kalmadı

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan internet sıkıntısı ile ilgili haberimize, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı kayıtsız kalmadı. Haberimizin üzerinden henüz bir hafta geçmemesine karşın Arıklı’nın hızlı ve kaliteli internet hizmeti için almış olduğu kararlar halk tarafından takdirle karşılandı. Bizlerin de dile getirdiği üzere, bizden geri olan gelişmemiş ülkeler bile internet konusunda ülkemizde sağlanan internet hizmetinden daha iyi hizmet alabiliyor.

Arıklı: Hızlı ve kaliteli internet için gerekli çalışmalar başlatıldı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın bugünkü açıklamasında, “KKTC’de kullanılan kablosuz internetin daha hızlı ve kaliteli olabilmesi için frekansın 60GHz’e çıkarılması konusunda mevzuatta değişiklik talimatı verirken, fiber-optik dönüşüm için ihaleye çıkılacağını ve 5G’ye geçiş için de çalışmaların tamamlanacağını” bildirdi. Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Arıklı, sektör temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda, KKTC’de hızlı internet için çalışmaları başlattı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın girişimiyle Sayıştay Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK), Telekomünikasyon Dairesi, GSM operatörleri ve internet servis sağlayıcıları katıldı. Toplantı sonrası açıklama yapan Arıklı, KKTC’nin internet hızı bakımından çağın gerisinde kaldığını ve en gelişmemiş ülkelerin bile daha hızlı internet kullandığına işaret ederek, “Bu ayıbı ortadan kaldırmak boynumuzun borcudur” dedi.

Ülkemizdeki internet sıkıntısı ile ilgili, 3 Mart 2022 tarihinde yayınlanan haberimiz:

https://www.zimbahaber.com/tum-ulkede-genel-internet-sikintisi-yasaniyor/

Bir yanıt yazın