Kıbrıs

Ziya Selçuk, DAÜ’de konferans verdi

Türkiye Cumhuriyeti (TC) Eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen konferansa katıldı.

Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda bugün gerçekleştirilen konferansın açılışında konuşan DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Pehlivan, ilerici, çağdaş, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, girişimci ve eleştirel düşünceye sahip olan öğretmenler yetiştirme hedeflerine dikkat çekti.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın ise DAÜ’nün bir devlet üniversitesi olarak kaliteli eğitim ve araştırmanın yanında, topluma hizmet alanlarında da önemli görevler üstlendiğini belirtti.

Selçuk’un Türkiye Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı dönemindeki yenilikçi nitelikteki çalışmalarının KKTC eğitim sistemine de önemli yansımaları olduğuna dikkat çeken DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, DAÜ’nün yükseköğrenim alanında daha da ileriye gitme hedefine işaret etti.

Açılış konuşmalarının ardından, TC Eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, “Yeni Nesil Eğitim Paradigmaları” konulu sunumu ile öğretmen adaylarıyla bir araya geldi.

Selçuk, sunumunda yapay zekanın eğitimdeki önemi, öğretmenlerin yeni nesil öğrencilere nasıl yaklaşması gerektiği ve mevcut eğitim sisteminde yeni nesile göre düzenlenmesi gereken konulardan bahsetti.

Eğitimde gelecekte yapay zeka sisteminin hakim olacağını aktaran Prof. Dr. Selçuk, diploma ve derece sistemlerinin demode kalacağını, istihdam politikalarının ise tümüyle süreli ve yetkinlik merkezli olacağını kaydetti.

Prof. Dr. Selçuk öğrencilerin sorularını da yanıtladı.  Etkinlik sonunda DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın Selçuk’a hediye takdiminde bulundu.

 

Bir yanıt yazın